Skip to content

Хитовият сериал „Седем часа разлика“ със специално книжно издание

Читателите могат го открият в книжарниците и по павилионите

Само няколко седмици след успешния старт на най-новата хитова поредица на bTV и Global Films„Седем часа разлика“, на книжния пазар се появява и специално издание, посветено на сериала. Заглавието влиза в портфолиото на издателство „Ентусиаст“ като негови автори са сценаристите на сериала – Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов. Изданието, което може да се определи като книга-списание, помага за по-лесното ориентиране в началните епизоди от праймтаймовия сериал и дава ясни насоки кой кой е от героите във филма. Много скоро читателите ще имат възможност да си го закупят и от павилионите.

Изданието „Седем часа разлика“ съдържа кратки характеристики и най-важното за героите, което зрителите и читателите трябва да знаят за тях. В него са поместени 104 любопитни страници с текстове и снимки, разкриващи неизвестни факти за и от сериала, както и историята на главните действащи лица – коя е Таня Стоева, какво я свързва с Милото, защо Боян е заминал за Ню Йорк. Зад все­ки от действащите лица стои реален човек от нашето съвремие. Разбира се, имената, местата и много от обстоятелствата са променени, за да бъде запазено правото на неприкосновеност на личния живот на про­тотипите.

„Седем часа разлика“ е единствената поредица в българския ефир, чиито герои са вдъхновени от действителни личности. Какви са те – читателите ще разберат от изданието, което вече е на книжния пазар. Скоро екипът на сериала и почитателите му ще отпразнуват успеха на първия сезон, а повод за това ще бъде появата на луксозното издание „Кой кой е в „Седем часа разлика“.

За авторите

Милена Фучеджиева е писател, дра­матург, поет, режисьор, публицист, фотограф. Живяла е в Париж и Лос Анджелис. Завръща се в България през 2010 г. след 21 години в Америка. Режисьор е на два документални фил­ма. Постановките на пиесите ? „Дзен-порно“ и „Криза“ печелят наградата за главна женска роля на Международния театрален фестивал в Шумен. Продуцент и режисьор е на пиеси­те си „Project A“ и „Lovebox“ в Лос Анджелис, Калифорния. Пиесата ? „Дзен-порно“ е четена в театър „La MaMa“, Ню Йорк. Автор е на сборник с разкази „НеХана“, сборници с есета „Белият негър“ и „Аз, бLогинята“, роман „Ке­фер. Цветовете на малката Ида“ и книга с по­езия и фотография „Нощен проект“. Има една дъщеря, която живее и учи в Ню Йорк.

Любен Любенов Дилов е роден на 19 ноември 1964 г. в София. Завър­шил е Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“, работил е във вестниците „Поглед“, „АБВ“, „1000 дни“. Бил е главен ре­дактор на ежедневниците „Експрес“, „Новинар“ и „Ку-ку“ – първия сатиричен всекидневник в Бъл­гария.

Заедно със Слави Трифонов създават „Сла­вата на Слави“ – първото частно ежедневно ра­дио толкшоу, с национално покритие (излъчвано едновременно от над 10 радиостанции). Сред създателите на телевизионните преда­вания „Ку-ку“, „Пипе“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“ и др. В момента е главен редактор на сп. „L`Europeo“ и председател на Издателския съвет на вестник „Новинар“. Ав­тор е на сценарии за игрални и документални филми. Има издадени девет книги, продадени в общ тираж от над 200 хиляди екземпляра.

Димитър Валентинов Христов е бакалавър, специалност МИО в РУ „Ангел Кънчев“. Автор на десетки разкази и една новела под псевдоним Кевин Хан. Носител на награди в три литературни конкурса. Две години работи като сценарист по фил­мови проекти в „Оупън Фрейм“.

Елена Илиева е културолог. Освен сце­нарии пише поезия. Започва кариерата си в пре­даването „Панорама“. Елена е писала сценарий и за други сериали.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*