Skip to content

Актьорите от сериала „Седем часа разлика“ – герои в книга

„Ентусиаст отбеляза появата на специалното издание „Кой кой е в Седем часа разлика“ със звездна премиера

1 ноември 2011 г, София. Вчера, когато чествахме Деня на народните будители, в столичния клуб MASCARA издателство „Ентусиаст“ отбеляза с шумно парти излизането на „Кой кой е в „Седем часа разлика“ – специалното издание, посветено на хитовия сериал. В официалната част на събитието участие взеха авторите на луксозното издание, които са и сценаристи на семейната сага – Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов. Сред гостите на партито бяха почитатели на филма, както и голяма част от актьорския състав на „Седем часа разлика“ – Малин Кръстев, Евелина Борисова, Александра Раева, Тони Минасян, Боряна Братоева, Николай Станчев, Линда Русева, Тодор Дърлянов, Калин Сърменов, Васил Банов, Николай Сотиров и др. Присъства и продуцентът и главен режисьор на сериала – Магърдич Халваджиян от Global Films.

Пред гостите на събитието, авторите на изданието разкриха много любопитни и забавни факти около съвместната си работа на снимачната площадка и написването на книжния вариант. „Ентусиазмът и иновацията са ключът за успеха на младия екип“, сподели Любен Дилов-син, което според него заляга дълбоко в завидните резултати на проекта. Колегите му сценаристи го подкрепиха, че основно черпят вдъхновение от „слънчевите хора, с които е удоволствие да се работи“.

Специалното издание „Кой кой е в Седем часа разлика“ съдържа кратки истории от преди започването на филмовото действие, автентични кадри от снимачната площадка, както и ексклузивни текстове, които зрителите няма как да видят през екрана. Те разказват за разликата от седемте часа между София и Ню Йорк, като действието в тях се развива успоредно в двата космополитни града.

Героите от сериала и съответно от изданието са прототипи на реални лица, като авторите са се опитали да направят буквални или обобщени образи. Някои от тях са претърпели трансформация в хода на снимките. Милена Фучеджиева разкри например, че образът на Чушката първоначално е замислен да бъде по-лъчезарен човек, а не дразнещ персонаж, какъвто е във филма, но актьорът Емил Котев е допринесъл той да се промени в тази посока.

Сценаристите споделиха любопитни подробности за предстоящото в следващите епизоди на „Седем часа разлика“. Във втория сезон планират да поканят за актьори хора, които действително живеят отвъд Океана и ще играят себе си във филма. Според Любен Дилов-син навсякъде има реални прототипи на сънародниците ни емигранти, които водят шарен живот.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*