Skip to content

Фентъзи сагата „Уника“ – магическа приказка за любов, приятелство и власт

„Ентусиаст“ публикува първата книга от поредицата„Пламъка на живота

В началото на месец декември издателство „Ентусиаст“ публикува у нас първата книга от фентъзи  поредицата „Уника“ – „Пламъка на живота“ от Е. И. Алибис. Поредицата „Уника“ е италиански издателски проект, който ще се развие не само с реализирането на една нова книга всяка година, но и чрез използването на мултимедийни ресурси, какъвто е уебсайтът www.unikaonline.com. Освен че задоволява нуждата на младите хора да се отдават на въображението си и да търсят положителни стимули в него, книгите от поредицата възпитават и много ценности у тях – чувство на отговорност, приятелство, вярност, честност, любов, смелост, уважение, състрадание, преданост, саможертва, доверие. Първата книга от поредицата – „Пламъка на живота“ е фентъзи трилър с напрегнати обрати, в който тези ценности са въплътени в стремителното разгръщане на сюжета. Тя увлича както младите, така и почитателите на фентъзи жанра от всички възрасти.

Сюжетът в сагата „Уника“ се основава едновременно на нашия свят, обитаван от хората, и на въображаеми измерения, в които живеят по-висши същества – ангели. Героите са от двете измерения, а връзката между хората и ангелите е изключително загадъчна и вълнуваща. Реалният свят се намира на място, наречено Мейпъл Таун. Животът там тече по установения ред. Мрачното еднообразно всекидневие в Мейпъл Таун е идеалното място, на базата, на което чрез похватите на контраста е представен фантастичният свят, описан с много светли и ярки тонове. Този свят се нарича Сефира, долината, в която живеят ангелите. Сефира няма отъждествими физически територии, тя се намира в друго пространство и в друго време. Природата в долината е плодородна и могъща – идеално място за ангелите и подходящо пространство за приключения, които провокират силни емоции.

Главните герои са двама млади ангели, наречени Унико и Уника. Те са 15-годишни младежи и въплъщават чертите на всички съвременни тийнейджъри. Ангелите са получовеци, полубожества. Мисията им е да помагат на човешката раса да се развива и да отстоява ценностите и принципите си. Обединяваща е концепцията за Доброто, което се противопоставя на Злото в хода на историята. Ангелите нямат религиозно значение, те са същества с по-голяма сила и възможности от хората – харизматични и безсмъртни.

Историята в книгата започва от 15-годишно заклинание за Метатрон – главния ангел, водача на Сефира и Уника – много силна и красива жена ангел, притежаваща изключителна харизматичност и водачески способности. За да се предпазят от атаката на злия ангел Офидиел, който иска да властва над Вселената, те решават да скрият двете основни Същности на света – Пламъка на живота и Ключа към щастието на най-сигурното, тайно и невероятно място – в сърцата на двама различни ангели. Уника се жертва и завършва живота си, след като прави магия, която ? помага да се прероди в телата на двама ангели, кръстени на нея – Унико и Уника. Младите ангели несъзнателно държат двете Основни същности в сърцата си. За да не ги открие лесно Офидиел, двете бебета са разделени след раждането им. Унико е изпратен в света на хората под името Йо, а Уника продължава да съществува в Сефира, близо до Метатрон. Унико и Уника не подозират какво носят в сърцата си, не знаят нищо и за произхода си, както и че другият съществува. Йо не знае, че е ангел и за него приключенията и разкритията тепърва започват. Ще успее ли Офидиел да обсеби Вселената и кой ще победи в последната битка от Светото писаниеДоброто или Злото и на каква цена, читателите ще научават с всяка следваща книга от поредицата. Заедно с героите те ще поемат дълго, вълнуващо и непредсказуемо пътешествие, изпълнено с истинско напрежение.

Вижте анимиран трейлър на книгата тук.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*