Skip to content

Ню Йорк е завладян от тайните и мечтите на новите дебютантки

„Ентусиаст“ издава новата поредица на Ана Годбърсън, посветена на магнетичния Ню Йорк през

20-те години на XX век

След успеха на поредицата „Живот на върха“ от Ана Годбърсън през изминалата година и специалния подаръчен комплект с четирите книги от нея: „Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Блясък“, който беше представен на Коледния панаир на книгата през 2010 г., в края на тази година издателство „Ентусиаст“ зарадва почитателите на авторката с първата книга „Тайни и мечти“ от новата ? поредица „Богати и красиви“. Тя е посветена на разрухата и вълненията, на любовта и разкоша, белязали 20-те години на ХХ век в Ню Йорк, и най-вече на последното лято от ерата на възможностите. Четирите книги от „Богати и красиви“ разказват за три момичета – Лети Ларкспър, Астрид Донал и Кордилия Грей – новите дебютантки, търсещи социален престиж, решени на всяка цена да успеят в бляскавия Ню Йорк, сред лукса на богатите имения в Лонг Айлънд.

Годината е 1929. Лети Ларкспър и Кордилия Грей са приятелки от детство, израснали заедно в градче в щата Охайо, Средния Запад. Дълги години двете копнеят да го напуснат, за да преследват големите си мечти и решават да заменят живота в провинцията с живота във вълнуващия Ню Йорк. Лети иска отчаяно да види името си окъпано в слава, но Манхатън вече е препълнен с красиви момичета, също готови на всичко, за да бъдат звезди. Кордилия пък се впуска да търси баща си, когото никога не е виждала. Макар той да я посреща с отворени обятия, неговият начин на живот е много различен – живее в разкош, но е замесен с незаконен бизнес и има лоша слава. Дъщеря му е въвлечена в свят, толкова вълнуващ и бляскав, че силно надминава представите ?. Но това е много опасен живот. За такъв живот някой би убил и наистина ще го направи.

Сред измамната красота и интригите на Ню Йорк Кордилия се доверява единствено на Астрид Донал – момичето, което има всичко – пари, представителност и любовта на брата на Кордилия, Чарли. Но и зад този лъжлив блясък се крият ужасни семейни тайни. В Лонг Айлънд, Манхатън и на бродуейските сцени пътищата на трите дами се преплитат, следвайки възходи и падения. Те откриват любовта, но и се забъркват в много интриги и приключения през безгрижното лято преди срива на пазарите. Сред красотата на Ийст Енд и ослепителните светлини на Бродуей ще успеят ли трите момичета да осъществят огромните си мечти?

Въпреки че във фокуса на „Тайни и мечти“ са преживяванията на трите момичета Лети, Астрид и Кордилия – интелигентни, силни и независими, въпреки несгодите на съдбата, историята от поредицата е наситена и с много историческа достоверност при представянето на епохата. Неуморимият изследователски подход на Ана Годбърсън към културата на Ню Йорк и увлекателния начин, по който тя пише, с лекота отвеждат читателя в автентичната атмосфера на ерата на джаза в САЩ. Историята рисува пленителна картина на живота в Ню Йорк през XX век, видян през женските очи. „Ако изобщо някога е съществувала книга, която да ви накара и вие да се почувствате великолепни, дори само докато я четете, то това е „Тайни и мечти“ на Ана Годбърсън“, пише за книгата „Киркус Ривю“.

Предстои излизането на втората книга от поредицата – Beautiful Days.

За Ана Годбърсън

Ана Годбърсън е родена в Бъркли, Калифорния. Завършила е Английска литература в колежа „Барнард“. През 2003 година става асистентка в редакцията на мъжкото списание Esquire. Пише статии под псевдоним за The New York Times Book Review. Живее в Ню Йорк със съпруга си, където в момента работи по следващите книги от поредицата „Богати и красиви“. Става световноизвестна с бестселърите от поредицата „Живот на върха“: „Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Блясък“. Повече информация за авторката, както и за книгите от поредиците „Живот на върха“ и „Богати и красиви“, може да научите на www.theluxebooks.com.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*