Skip to content

Вярвате ли в любовта отвъд живота?

„Ентусиаст публикува първия роман „Целуната от ангел“ от новата поредица за тийнейджъри на Елизабет Чандлър

Ако вярвате в любовта отвъд живота и в съществуването на ангели пазители, тази книга несъмнено е за вас! След успеха на първите шест заглавия от поредицата Enthusiast Teen’s Books - Различните книги за тийнейджъри, в края на месец юни издателство „Ентусиаст“ добавя още едно заглавие към поредицата – „Целуната от ангел“ от Елизабет Чандлър. Това е първата книга от новата серия романи на авторката, която се очертава да се превърне в следващия хит сред тийнейджърите и у нас. „Целуната от ангел“ е прекрасна смесица от мистерия, трилър, съспенс и романс с паранормални елементи. Романът разглежда всички теми, които вълнуват подрастващите: любовта, приятелството, семейството и взаимоотношенията с родителите, доверието, закрилата, мечтите, смъртта и животът след нея.

17-годишната Айви вярва в ангели, притежава колекция от разнообразни фигурки на ангели, всяка със свое име. Когато се нуждае от помощ или сила, тя се моли на ангелите. Айви живее с майка си Меги и малкия си брат Филип. Баща й е починал, когато е била още бебе. Тя свири на пиано, работи в магазин и скоро трябва да се премести да живее в къщата на доведения й баща Андрю и неговия син Грегъри. Айви се премества в ново училище и бързо се сприятелява с две момичета – Бет и Сюзан.

Макар новите й приятелки да я насърчават, тя като че ли няма време да забележи вниманието от страна на другите момчета към нея, и най-вече на Тристан. Той е най-добрият плувец в училището си, харесван е от много момичета, но е влюбен в Айви и се опитва да привлече нейното внимание по всякакъв начин. Тристан й помага да преодолее страха си от неприятна случка в басейн от детството й, добрият изход от която според нея се дължи единствено на помощта на „водния ангел“, който я спасява. Айви се влюбва в Тръстан, но не след дълго го губи.

Паралелно с отношенията между Айви и Тристан се развиват и отношенията между нея и доведения й брат – Грегъри, в когото Сюзан е влюбена. Той е горд, саркастичен и не споделя чувствата си. Трудно е да се определи какво точно изпитва към Айви – дали иска само да я дразни и да я сплаши, дали се прави на добър доведен брат и дали зад привидно доброто му отношение се крие нещо друго. Първоначално той не приема Айви и семейството й като част от неговото, но в последствие двамата с Айви стават много близки.

Когато приятелят й Тристан умира, Айви си мисли, че е загубила всичко, дори вярата си в доброто и в ангелите. Но скоро тя открива, че има ангел пазител и неговото присъствие е толкова силно, че момичето може да усети докосването на ръката му, ударите на сърцето му. Това е Тристан! Айви се нуждае от приятеля си повече отвсякога, защото той знае, че момичето е в ужасна опасност. Само ангелът пазител може да спаси Айви, сега, когато убиецът на Тристан е по петите й.

За Елизабет Чандлър

Елизабет Чандлър е псевдоним на Мери Клер Хелдорфър. Тя е авторка на поредиците Kissed by an Angel и Dark Secrets. Живее в Балтимор, Мериленд.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*