Skip to content

Премиера на сборника с български фантастични разкази на „Скакалци в програмата“

Феновете на фантастичната литература, една многобройна и вярна публика, с Ентусиазъм се включиха в премиерата на сборника български фантастични разкази „Скакалци в програмата“ заедно с авторите му, която се състоя на 20 май 2013 г. от 18,30 ч. в Книжен център „Гринуич“. „Скакалци в програмата“ е съвместен проект на „Денят започва с култура по БНТ 1, провела конкурса за фантастичен разказ, и издателство „Ентусиаст“.

Сборникът беше представен от Виктория Бисерова, управител на издателство „Ентусиаст“, Георги Ангелов, водещ на предаването „Денят започва с култура, а към тях се присъедини и редакторът на книгата – Георги Илиев. В сборникаса включени 24 автори от общо 400 участницив конкурса, „промъкнали се“ през качествения филтър на любовта към кратката форма на Виктория Бисерова и тази към фантастиката на Георги Ангелов.

Известни или начинаещи, авторите-фантасти показаха, че разполагат с много по-голяма свобода от колегите си писатели и използват въображението не само да уреждат с него проблемите на обществото, но и за да създават непринудена, остроумна атмосфера, да бъдат находчиви събеседници в дискусията „Аз, Многоликият български фантаст“, да дават идеи, както и да заразяват с чувството си за хумор.

На премиерата присъства и екип на БНТ 1, който засне събитието и взе интервюта от автори и издатели за изданието на „Денят започва с култура“ на БНТ 1. То ще бъде излъчено на 22 май 2013 г.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*