Skip to content

Находчива хлапачка, влюбена в приключенията и мистериите спира обира на века

Лорън Чайлд връща въображението и забавата в света на децата и ги подканва да се хвърлят „надолу с главата“ в духа на най-добрите детективски романи за деца.

Издателство „Ентусиаст“ ни среща с издателския феномен Лорън Чайлд и книгата й „Руби Редфорт. Погледни ме в очите“, поставила начало на поредица, която създава един от най-любимите детски образи в британската литература.

Героинята й Руби Редфорт е едва двегодишна, когато вижда как крадат кучето на съседа, но никой не обръща внимание на опитите й да съобщи за престъплението. Тогава малката Руби решава да се усъвършенства, докато не стане истински детектив. На седем създава криптиращ код, който затруднява и най-големите специалисти. Сега е на тринайсет и нищо в квартала не може да убегне от бдителния й поглед.

Докато вятърничавите й родители обикалят света и се забавляват на светски партита, Руби, заедно с приятеля си Кланси, се оглежда за някоя мистерия, която да разнообрази скучното всекидневие в богаташкото градче Туинфорд. Градчето Туинфорд се подготвя за две големи събития – в банката на господин Хумберт ще пристигнат 1 милиард долара, а в музея, за първи път от дванайсет века насам, ще бъде изложена отдавна изчезналата статуята на Нефритения Буда. Неочаквано тайна агенция предлага на свръх умното момиче Руби да стане един от нейните асове в дешифрирането на секретни кодове и да работи за нея под прикритие. Целта е да се „види сметката“ на едни от най-лошите „лоши“ в криминалния свят, да се опази тайната на всяка цена и да се предотврати престъплението на века.

Необикновената история за Руби Редфорт, написана в духа на романите за Нанси Дрю, е извор на въображение и забава за всички, влюбени в приключенията и мистериите. Авторката Лорън Чайлд е издателски феномен, еднакво известна като писател и илюстратор, и е носителка на много международни награди.

За Лорън Чайлд

Лорън Чайлд е британска авторка и илюстраторка на детски книги, носител на Ордена на Британската империя.

Родена е през 1965 г. Учи изкуства в Манчестърския политехнически университет, а после в Лондон. Първият си детски роман „Това съм аз, Кларис Бийн“ написва през 2002 г. В периода 2006–2009 г. Лорън Чайлд работи само като илюстратор, но през 2011 г. поставя начало на поредицата с героиня Руби Редфорт, която за кратко време става известна в целия свят.

Авторката е носител на редица престижни награди като автор и илюстратор.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*