Skip to content

Какво бихте направили, ако знаете, че утре няма да ви има?

На 28 юни, за радост на българските тийнейджъри и, разбира се, на техните родители, излиза първата книга от новата поредица на издателство „Ентусиаст“: Enthusiast Teen’s Books“Различните книги за тийнейджъри.

Поредицата ще бъде обособена в нов, отделен бранд на издателството, със самостоятелно лого, и ще включва заглавия, в които младите читатели няма да открият познатите вече истории за вампири, върколаци или фентъзи герои. Без фалш, помпозност и лицемерие книгите разказват за истинските неща от живота – любовта, приятелството, дори и за смъртта, такива, каквито са. В тях читателите ще открият и отговори на много въпроси, засягащи „трудни теми“ за тийнейджърите – секс, отношения с околните и родителите, рисково поведение на младите.

Първата книга от поредицата „Преди да умра“ буквално разтърси тийнейджърите по цял свят. Темата е една от най-страшните и потискащите, не само за подрастващите – смъртта.

Главната героиня на Джени Даунам е шестнайсетгодишната Теса, на която ? остават само няколко месеца живот. Докато се бори с коварната болест левкемия, с безкрайните изследвания, лекарствата с хиляди странични ефекти и отчаянието пред неизбежното, тя съставя списък с десетте неща, които иска да направи, преди да умре – да си намери гадже, да прави секс, да опита наркотици, да извърши дребно престъпление, да се влюби…

Но да получиш желаното, не винаги е лесно, а често се оказва, че не е и това, от което имаш истинска нужда. Защото понякога най-неочакваните неща се оказват най-важни…

Въпреки мъчителната тема, „Преди да умра” не е мрачно и потискащо четиво, а напротив – опит да се покаже не какво е смъртта, а какво е животът и как да го живеем по най-пълноценния начин…

За по-малко от две седмици са сключени договори за продажбата на авторските права на книгата в единадесет държави. Самата Джени Даунам, която е самотна майка и отглежда двамата си сина благодарение на социални помощи, не е вярвала, че „Преди да умра“ ще се превърне в бестселър за толкова кратко време. Тя започва да пише книгата след като окончателно се разделя с професията си на актриса и се отдава на грижите за децата си.

В поредицата Enthusiast Teen’s Books“ –  Различните книги за тийнейджъри следват:  „Красиво зло“ от Ребека Джеймс, „Преди края“ от Лорън Оливие и „13 причини за …“ от Джей Ашър.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*