Skip to content

Херцогинята на Корнуол ще е патрон на тържествата по повод 100 години от рождението на Роалд Дал

 

hrhpatronage_1_005ba3395ba339_733_413

 

Нейно Кралско Височество херцогинята на Корнуол ще бъде патрон на тържествата по повод 100 години от рождението на Роалд Дал. Дукесата вече започна новата си роля с посещение в престижния Саутбанк Център в Лондон, който току-що стартира интерактивния проект The Wondercrump World of Roald Dahl, създаден в партньорство с Милениум Център Уелс в Кардиф и с участието Музея на Роалд Дал.

През 2016-та ще се състоят множество инициативи в цял свят, посветени на Разказвач №1 в света – Роалд Дал. Изложби, тематични празници, литературни фестивали, музикални представления, театрални постановки са само част от световните събития, с които ще почетем любимия писател на деца и възрастни.
На 13 септември – рождения ден на Роалд Дал – училища, библиотеки, книжарници и обществени групи по целия свят ще се включат в най-голямото честване на Роалд Дал, организирано някога.

Една от големите изненади в годината на Роалд Дал е екранизацията на едно от най-обичаните произведения от британски автор – ГДВ. Това ще е първият неанимационен триизмерен филм на един от най-емблематичните режисьори на всички времена Стивън Спилбърг и същевременно първият му филм като режисьор за Disney.

Издателство „Ентусиаст” също ще се включи в честванията по повод 100-годишнината от рождението на Роалд Дал с разнообразни инициативи през цялата година. Изненадите предстоят! Следете новините на сайта и фейсбук станицата ни.

http://enthusiast.bg/

https://www.facebook.com/enthusiastpublishing

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*