Skip to content

Издателският феномен „Красиво зло“ вече на български

На 12 юли 2010 г., понеделник, излезе втората книга от поредицата Enthusiast Teen’s Books“Различните книги за тийнейджъри – „Красиво зло“ от Ребека Джеймс, историята на една тийнейджърка, която буквално смразява кръвта.

 Главната героиня на Ребека Джеймс – Катрин е само на седемнайсет, но съдбата ? поднася куп неприятни изненади, които превръщат живота ? в истински ад. След бруталното изнасилване и убийството на по-малката ? сестра, някога перфектното семейство на Катрин Патерсън е окончателно разбито. Въпреки крехката си възраст, чувството, че е „белязана“ никога няма да я напусне. Същото чувство, което я принуждава да се премести от Мелбърн в Сидни и да промени дори името си. Там, нащрек и сама, Катрин намира последното нещо, което очаква – приятел.

Харизматичната ? нова приятелка Алис е всичко, което Катрин не е и не иска да бъде. Тя е най-магнетичното момиче в училище – екстровертна, прекрасна, флиртуваща и непредсказуема, винаги център на вниманието и се ползва с голяма популярност. Но зад фасадата на безгрижна купонджийка всъщност се крие огорчена, плашещо жестока млада жена, готова да разруши живота на всеки.

„Красиво зло“ завладява с мистериозна атмосфера и чувството за неизбежен фатален край. От силното начало до шокиращата кулминация, той разгръща една потресаваща история, в която хора, причини и обстоятелства не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Романът става световна сензация още преди да бъде публикуван, защото агентът на Ребека Джеймс, който открива таланта и на Джоан Роулинг, представя ръкописа ? на издателите на Франкфуртския панаир на книгата през октомври 2009 г. и подклажда истинска война сред тях за неиздадения все още роман. След публикуването на книгата „Уолстрийт Джърнъл“ определя „Красиво зло“ като международна сензация и „издателски феномен“. Само за една вечер, почти разорена, Ребека Джеймс се превръща в милионер и се сдобива със светкавична слава.. Ето защо никак не е учудващо, че я сравняват с Джоан Роулинг („Хари Потър”), с която имат освен общ агент и „огледални“ инициали: R.J. – J.R.,  и Стефани Майър („Здрач”).. Само за година книгата е издадена в над 35 страни, сред които вече и България.

 

За Ребека Джеймс

Ребека Джеймс е родена в Сидни през 1970 г. Първоначално работи като сервитьорка, а след това преподава английски в Индонезия и Япония. След като навършва 30 години, тя започва да проектира кухни. Ребека е буквално напълно разорена, когато бизнесът й фалира. Днес обаче, по думите й, тя е „шашардисана” как за една нощ се превръща в милионер. „Красиво зло” е преведена на над 30 езика. „Много е страшно, но това сега ми прилича на изумителна вълшебна приказка”, споделя авторката пред  „Уолстрийт Джърнъл”.

Днес тя живее в Армидейл, Австралия, с приятеля си и четиримита им синове. Ребека работи над следващия си роман. „Красиво зло”  е определена като дебютната й творба, но всъщност романът е четвъртият опит на Ребека Джеймс да напише книга. Първата е Nightswimming (2007) и й носи едва 100 долара.

Писателката има две сестри. Най-малката, Емина, е само читател, а най-голямата, Уенди, пише от години. Трите са родени в Сидни, но семейството им непрекъснато се мести от града в провинцията, от северното крайбрежие, към най-слабо населените градове в Уелингтън и Бърк, защото родителите им преследват своите възможности за бизнес.

Уенди първа казва на Ребека, че има талант на писател.Никога не съм си мислила, че ще привлека такова внимание. Доста е странно, споделя Ребека Джеймс.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*