Skip to content

„Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Величие“ – това е Манхатън през XIX в.

Излиза първата книга на „Ентусиаст от четирилогията „Живот на върха с автор Ана Годбърсън

Малко преди лятото окончателно да приключи, издателство „Ентусиаст“ ще реализира една от най-вълнуващите поредици – „Живот на върха“ с автор Ана Годбърсън. Четирилогията ще ви пренесе в не толкова далчния XIX в. в Манхатън, когато вместо „Шанел“ и „Гучи“, на почит са не по-малко ефектните пищни бални рокли.

В средата на месец август илиза първата книга от поредицата „Живот на върха“ – „Лукс“. Следват „Клюки“ (през октомври), „Завист“ и „Величие“.

Главните героини на поредицата са сестрите Елизабет и Даяна Холанд, които произхождат от едно от най-състоятелните семейства в Манхатан. Скоро обаче момичета откриват, че семейното богатство всъщност се е стопило и се налага да вземат някои отчаяни мерки, за да запазят мястото си сред висшето общество. В свят на охолство и лъжи, където външният вид е по-важен от всичко, а прекрачването на социалните норми означава да бъдеш отритнат и забравен, тези момичета водят опасен и скандален живот. Вълнуващото пътешествие в годините на невинността е всичко друго, но не и невинно.

Въпреки че могат да се определят като развлекателно и забавно четиво, романите от серията „Живот на върха“ засягат много важна и сериозна тема – мястото на жената в обществото по онова време, липсата й на избор, браковете за пари и обществено положение вместо по любов, дългът към семейството, който оставя на заден план собствените желания и копнежи.

Освен с интригуващ сюжет, книгите от четирилогията „Живот на върха“ се отличават и с невероятното исторически достоверно предаване на епохата. Авторката Ана Годбърсън признава, че зад романите й стои и изключително задълбочено проучване, което се основа на няколко великолепни истории за богата Америка от края на XIX и началото на XX в., на които е попаднала, както и на информацията от  светските колонки в списания и вестници и на книгите за етикет и маниери от онова време.

Тъмни тайни, задкулисни игри, интриги и романтика, на фона на луксозни домове и бляскави тоалети.  Богатство, прекрасни бижута, красиви момичета, които танцуват до зори. Неустоими мъже с чаровни усмивки и опасни намерения. Лъжи и скандални разкрития. Това е Манхатън през 1899 г.

Повече информация за Ана Годбърсън, както и за книгите от поредицата „Живот на върха“, може да научите на http://www.theluxebooks.com/.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*