Skip to content

Нищо не е по-опасно от един скандал и по-ценно от добре пазена тайна…

Излиза втората книга „Клюки“ от четирилогията „Живот на върха“

След успеха на книгата „Лукс“, която разбуди читателските емоции през лятото, в началото на есента излиза втората книга от четирилогията „Живот на върха“ – „Клюки“.

Вълнуващата история, страстите, омразата, интригите и съдбовните обрати от „Лукс“ продължават във втората книга от поредицата „Клюки“. Добре дошли отново в Манхатън през 1899 г., когато социалното положение, семейното богатство, дългът към близките, браковете по сметка и пищните тоалети са начин на живот. Но това е само едната страна на Манхатън през XIX в. – разкошът е естествено гарниран с тъмни тайни, задкулисни игри, интриги, скандални слухове, лицемерни приятелства и, разбира се, истинска любов, която не винаги е позволена.

Такава е любовта между главната героиня Елизабет Холанд, една от най-красивите и уважавани девойки, и кочияша Уил – скандална и невъзможна, каквато висшето общество никога не би приело. Макар и вече годеница на богатия Хенри Скумейкър тя продължава да копнее за Уил, но дългът към семейството ?, което губи богатството си, и е на път да загуби и позициите си в обществото, не позволява на Елизабет да реализира дръзките си желания. До момента, в който една сутрин Манхатън осъмва с новината за изчезването на Елизабет Холанд.

Елизабет, чийто бляскав живот пълни ежедневно клюкарските колонки на вестниците, внезапно изчезва, вероятно погълната от ледените води на Ийст Ривър, но тялото ? остава неоткрито. Слуховете за трагичната смърт на най-популярната девойка във висшето общество разтърсва Манхатън. Едни се чудят дали животът по върховете не е изисквал твърде много от Елизабет, или пък някой е имал интерес най-известната дъщеря в града просто да бъде заличена. Съвсем скоро те ще поставят под съмнение слуховете за смъртта ? и ще впрегнат всичките си усиля да разберат истината. Тя обаче е достояние на шепа близки на Елизабет, но ще я запазят за себе си.

И докато мистериозното изчезване на Елизабет вълнува обществото, изкусителната Пенелопи Хейс е готова да заграби всичко, което приятелката ? е оставила след себе си. Включително и най-желаният ерген в Ню Йорк и годеник на Елизабет – Хенри, преди още една жена от Холанд да го измъкне от алчните ? ръце. Но дали ще успее да сложи край на романтичната връзка между Хенри и сестрата на Елизабет – Даяна, и да го оплете в коварните си любовни мрежи?

Със своята историческа достоверност книгите от поредицата „Живот на върха“ ще ви отведат в недалечното минало, когато личните копнежи и желания отстъпват пред критичността на висшето обществото и луксa да му принадлежиш. Макар да са забавни и развлекателни четива, книгите от четирилогията разказват каква е цената да бъдеш на върха.

Очаквайте следващите книги от четирилогията „Живот на върха“ на Ана Годбърсън: „Завист“ през ноември и „Блясък“ от издателство „Ентусиаст“.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*