Skip to content

Любен Дилов-син, Орлин Павлов и Роберта поздравиха Стояна Венева за дебютната ? книга

Авторката представи книгата си „Рими и изречения

 

3 декември, София. От 19,30 ч. в столичния клуб „Black Label“, Стояна Венева представи дебютната си книга „Рими и изречения“ на издателство „Ентусиаст“. Сред гостите на събитието бяха нейни близки, приятели и колеги. Специално за присъстващите своите любими стихове прочетоха Любен Дилов-син и Иван Марков – фотограф, писател и сценарист, а основателят на школата по таекуондо в Исландия – Айгир Сверисон, тематично преведе един от стиховете на исландски. Изненадата на вечерта бяха Орлин Павлов и рокпевицата Роберта, които подариха специални изпълнения на авторката и нейните гости.

Ето, какво шеговито обяснение за написването на книгата, даде Стояна Венева на своите приятели: „Желанието ми да споделя с вас, важните за мен неща, се оказа по-силно от лоялността ми, но понеже, това е обичайно между приятели, се надявам да ми простите. Специално се постарах, текстовете да са малко, а формата кратка“. Тя  благодари за  подкрепата  на  Иван Марков, Орлин Павлов и, разбира се, на Любен Дилов-син. „Животът е безопасен и забавен като анимационно филмче, когато имаш такива хора до себе си“, сподели тя с присъстващите. „Някои от стиховете ще ви се сторят любовни. С изключение на тези, посветени на Бойко Борисов, всички останали са посветени на мъжа ми“, с усмивка разясни  авторката.  

 

Специално за гостите Милен Кукушаров изпълни няколко парчета на пиано. Вечерта откри Любен Дилов-син, който беше облякъл специална червена тениска, в тон с цветовете на книгата. „Трябваше да си отпечатам на нея корицата на книгата, но по погрешка съм сложил лика на пианиста“, развесели присъстващите Дилов. „Тази вечер стихове ще четем само мъже, както е редно, когато те са от млада поетеса. Аз лично съм си избрал такива, в които не присъства звука „ч“, продължи в забавния тон авторът на „FaceБуки“. „Книгата е прекрасна,  стиховете са в духа на грацката поезия, полиграфията е  впечатляваща – това, което всъщност работи Стояна. Аз никога не съм се съмнявал, че този проект ще се реализира“, разкри за присъстващите Любен Дилов-син.

Приятните емоции сред присъстващите подгряха допълнително изпълненията на Роберта и Орлин Павлов. Орлин Павлов първо прочете стиха „Крадци на време“ от книгата, след което изпълни няколко парчета, част от тях на бившата група „Каффе”. Сред официалните гости на премиерата бяха още Румен Бояджиев от рок групата FSB, Даниела Кузманова, DJ Борче, телевизионният продуцент Явор Попов, Радослав Тошев и генералният директор на „Рали България“ – Димитър Агура.

Стояна Венева е родена на 18 август 1966 г. в София. Внучка е на Стоян Венев – един от най-значимите и обичани български художници.

 

Стояна Венева за себе си

Зодия Лъв с асцедент Лъв. Огнен кон по китайския хороскоп, още едно отмъщение на китайците, освен фън-шуй.

Завърших Приложна графика в Художествена Академия.

Около четири години работих PR и реклама.

Направила съм десетки запазени знаци, всевъзможни плакати, рекламни материали, етикети и опаковки, обложки на албуми и сингли.  Продължавам да ги правя.

Работя, също, като сценограф и художник по костюми, стилист на видеоклипове, такива неща.

В момента съм стайлинг мениджър (вижте какви думи знам!) на FSB.

Основно си вадя хляба като ART CONSULTANT, т.е. съветвам едни богати хора в какви картини, пласики и други красоти да си вложат парите, вместо да ги изпият.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*