Skip to content

Подгответе се за втора доза Трилър!

„Ентусиаст“ издава втория том на сборника с криминални разкази Трилър,

под редакцията на Джеймс Патерсън

Първият том на „Трилър“ провокира любителите на съспенса и криминалните истории през февруари и ги накара да очакват с нетърпение втория том на сборника. Томчето, което „Ентусиаст“ издава на 28 март, отново съдържа 14 разказа, специално подбрани от Джеймс Патерсън, в превод на Богдан Русев.

Във втория том на „Трилър“ Джеймс Патерсън представя произведения от Катрин Невил, Джеймс Грипандо, Кристофър Райх, Джон Льокроа и М. Дж. Роуз, Дейвид Морел и др. Всички те са интересни с идеите, гледните си точки и стила си на писане. Героите им се впускат в опасни приключения из целия свят и в различни векове. И тук, както и в първия том, разказите са заредени с много напрежение, рискови ситуации и неочаквани обрати. Действията се развиват динамично и не позволяват на читателя да се откъсне от книгата нито за миг.

Преди всеки разказ Патерсън разкрива от къде са почерпани причините, идеите и обстоятелствата за написването му, и дава кратка информация за авторите, макар повечето от тях да не се нуждаят от допълнително представяне.

Редакторът Джеймс Патерсън и 28-те писатели, чиито разкази са публикувани в двата тома  Трилър, даряват хонорарите си на International Thriller Writers – професионалната организация на писателите от жанра, чийто Първи фестивал на трилъра (ThrillerFest) се провежда през 2006 г. в Аризона.

През април 2011 г. „Ентусиаст“ ще издаде най-новия роман от Джеймс Патерсън – „Детективска агенция PRIVATE“, а до края на годината ще излезе и Postcard Killers в съавторство с най-известната майсторка на шведски криминални романи Лиза Марклунд. 

За Джеймс Патерсън

Джеймс Патерсън е световноизвестен американски писател. Книгите му са сред най-четените в света. Негови романи са в бестселър листите както на Пъблишърс Уикли, така и в цял свят. Книгите му са продадени в над 100 милионен тираж в 40 държави. Сп. „Шпигел” го нарича „най-успешния писател в света“ и добавя, че „е продал повече книги от Дан Браун, Джон Гришам и Стивън Кинг заедно“. Амбицията на Патерсън е да бъде „крал на бързо четящите се романи“. През 1977 г. печели наградата Едгар Алан По за най-добър дебютен роман. През 2007 г. получава международната награда – Thrillermaster  заради големия си принос за този жанр.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*