Skip to content

„Лечебната съкровищница” най-после е открита

 „Ентусиаст” издава книга с рецепти на народната лечителка Людмила Ким

„Не ценим, което имаме, а когато го загубим – плачем”, споделя лечителката Людмила Ким в предговора към книгата „Лечебна съкровищница”. Този тъжен афоризъм много точно определя отношението на много хора към безценния дар – здравето. Но няма нелечими болести, има нелечими хора, както са казали мъдреците. Тази книга ще докаже това твърдение, защото рецептите на Людмила Ким са проверени през вековете.

 

Постиженията на съвременната медицина невинаги са достатъчни в борбата с болестите. През последните години все повече надежди се възлагат на алтернативните методи за лечение, но малцина са посветените в скритите възможности на природата и Ким е сред тях.

Людмила Ким е родена на през 1941 г. в Гудермес, Чечения. Завършва средното си образование със златен медал и постъпва в Московския химико-технологичен институт „Д. И. Менделеев”. След три години аспирантура защитава успешно кандидатска дисертация. Така от точната наука тя обръща поглед към народната медицина, защото е убедена, че най-древните „архитекти” на природата – микроорганизмите, са по-силни и полезни от всеки химичен елемент.

Людмила Ким посвещава знанията и усилията си на народната медицина, пътува в Азия, Европа, Русия и се среща с именити лечители и знахари. Събира и записва проверени рецепти от цял свят за лечение на различни болести, а в последните години се занимава с разработката на специални методи и лекарства за лечение на онкоболни.

През 1994 г. Людмила Ким основава собствен Медицински център за народна медицина в Москва, където хиляди нейни пациенти намират изцеление. За графичен символ на центъра си неслучайно избира жабата, защото тя, според източната митология, е роднина на Бог, затова е достойна за уважение.

В България Людмила е имала много близък човек, който определя не само като ценна приятелка и учителка, но и като нещо повече от майка – Ванга. Двете са били изключително близки, тъй като ги е свързвало сътрудничеството в името на човешкото здраве. Тя често е посещавала приживе Петричката пророчица, както и до днес посещава гроба й.

Ким е автор на много детски книги и брошури, посвещава специална книга на Ванга „Кажи ми, Ванга!”, която е преведена на български, и филм  “Ванга, носеща блага вест”, чиято премиера се състои в Централния дом на художника в Москва във вечер, посветена на Пророчицата. Освен книгата и филма за Ванга, Людмила Ким има и специална рецепта, която носи името „Лечебен балсам “Ванга”, публикувана на официалния сайт на медицинския й център: http://www.kim.all-out.ru/2_14.html.

Книгата „Лечебна съкровищница” съдържа лесни за изпълнение рецепти, които включват животински и растителни компоненти, дихателни и двигателни упражнения, както и молитви за здраве, защото според лечителката, човек е не само органична материя, но и дух.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*